Η Ιστορία του Συλλόγου

Ο Μ.Ε.Α.Σ "ΛΗΜΝΟΣ" ιδρύθηκε το 1978.

Το 1981 δημιουργείται η "Λαϊκή Σκηνή" και το 1984 η "Παιδική Σκηνή".Το 1999 συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα Όνειρο'' και αμέσως μετά την πρώτη τους συνεργασία, οι δύο ομάδες ενώνονται.

Το 1989, το Ράδιο Λήμνος 98fm γίνεται το πρώτο ερασιτεχνικό ραδιόφωνο του νησιού μας. Το Ράδιο Λήμνος, αποτελεί κομμάτι του Μ.Ε.Α.Σ. "ΛΗΜΝΟΣ".

Ο Σύλλογος εκτός από την Λαϊκή Σκηνή και το Ράδιο Λήμνος, έχει και άλλα τμήματα : μουσικής, σκακιού, κ.α. Ενώ εκτός από θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, με ποικίλες άλλες εκδηλώσεις : για το θέατρο, το παιδί, το βιβλίο, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ο.Ε.Θ.Α (Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου), και μέλος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ενώ υπήρξε μέλος της Π.Π.Κ (Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση).

Από το 1990 έως και σήμερα, η "Λαϊκή Σκηνή" συμμετέχει ενεργά στις συναντήσεις των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.Το 1992 γίνεται στο νησί μας η 5η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου και ο σύλλογός μας βοηθά στην επιτυχία της.Ενώ τον Οκτώβρη του 2003, βοηθάει στην οργάνωση της 16ης Συνάντησης που επίσης έγινε στην Λήμνο.Το Νοέμβριο του 2000, εκπροσωπεί το Αιγαίο στο 13ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

0 Response to "Η Ιστορία του Συλλόγου"

Δημοσίευση σχολίου